Svårighetsgrad
Arbetstid
10 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
10 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Mandelmojjodipp med vårens primörer 8

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

  • 1 dl oliv Olja
  • 1 klyfta Vitlök
  • 3 msk vinäger eller Citronsaft
  • 3 msk Vatten
  • 0,50 dl hackad Persilja
  • Salt och peppar
  • späda grönsaker t ex rädisor, sparris, rödbetor, gurka eller Morot gärna med skaften eller bladen kvar

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Riv vitlöken och blanda den med mandelmassan. Mixa tillsammans med olivolja, citronjuice och persilja. Späd med vatten till lagom krämig konsistens.
  2. Smaka av med salt, peppar och kanske lite mer vinäger.

Tips

En god dipp till våren och sommarens alla krispiga grönsaker – perfekt som drinktilltugg!

Produkter i receptet