Flapjacks med Vit Choklad 16
Känner du till flapjacks? Flapjack är en söt kaka som kommer från Storbrittanien. Kombinationen av konsistens och smak påminner om något mellan en müslibar och en kaka. Vårt recept på flapjacks är inte bara lätta, utan också fyllda med en härlig fyllning av torkad frukt och vit choklad. Du kan med fördel förvara kakorna i en lufttät form, så håller de sig fräscha under en längre tid.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 16 st
- 125 g Smör
- 75 g Mörk sirap
- 100 g Havregryn
- 100 g Russin
- 50 g Hackad Torkad Frukt exempelvis dadlar, aprikoser, fikon
- 50 g Kokosmjöl
- 75 g Vetemjöl
- 50 g Brun farin
-
Pynt
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Sätt på ugnen på 175°C varmluft.
- Klä en form ca. 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
- Smält smör och sirap i en kastrull på låg värme.
- Lägg havregryn, russin, hackad torkad frukt, kokosmjöl, vetemjöl och farinsocker i en bunke och häll i smör- och sirapsblandningen och blanda väl.
- Hacka chokladen och vänd ner den i smeten.
- Tryck ut smeten i formen och grädda den i ugnen i ca. 25 minuter tills den är gyllene.
- Låt svalna och skär sedan i önskade bitar.
Dekoration
- Tempera chokladen i en bunke över vattenbad och dekorera dina flapjacks som du önskar.
Tips
Om du inte är förtjust i vit choklad kan du enkelt ersätta den med ODENSE Mörk Choklad.