Havrebollar med choklad 20
Dessa lyxiga havrebollar doppas i len ODENSE mjölkchoklad och rullas i kokos för en extra god smak och härlig konsistens. Kombinationen av krämig choklad, mjuk mandelmassa, havregryn och ett täcke av kokos gör dem både oemotståndliga och perfekta till fikat. En enkel men lyxig godsak som förhöjer vilken fikastund som helst!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- 100 g Smör
- 5 dl Havregryn
- 1/2 dl Socker
- 1/2 dl Vispgrädde
- 1/2 tsk Vaniljpulver
- 1 Nypa Flingsalt
-
Garnering
- Kokosflingor
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Blanda smör, havregryn, mandelmassa, grädde, vanilj och flingsalt till en smet.
- Rulla till bollar och ställ gärna i frysen i 20 minuter.
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Doppar bollarna i choklad, låt rinna av något och rulla sen i kokos. Lägg på ett bakplåtspapper för att stelna.
Tips
Här hittar du fler av våra godaste recept på cookies och småkakor.