Mumiekakor 50
Gör läskiga små mumiekakor till Halloween! Dessa är superenkla att göra och väldigt roliga att baka tillsammans med barnen.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 50 st
- 1 st Vaniljstång
- 200 g Smör
- 90 g Florsocker
- 250 g Vetemjöl
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Skrapa försiktigt ur fröna ur vaniljstången.
- Vispa smör med florsocker, riven mandelmassa och vanilj.
- Tillsätt mjöl och knåda snabbt till en deg med händerna.
- Låt degen vila kallt i 1 timme.
- Kavla ut kakdegen tills den är ca. ½ cm tjock, och skär ut kakor med hjälp av en liten kakform alternativt ett litet glas på ca. 5 cm i diameter.
- Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper – inte för nära varandra, eftersom kakorna blir större under gräddningen.
- Grädda kakorna i 175°C i 12-15 minuter. De ska bara få lite färg.
- Låt kakorna svalna.
- Dekorera med smält vit choklad i ränder på tvären, smält mörk choklad blir till två ögon.
Tips
Kakdegen är lämplig att frysa. Lägg de ogräddade kakorna, i lager av bakplåtspapper emellan, i en låda och frys in dem. Plocka bara fram kakorna du behöver, låt dem tina på en plåt och grädda dem. Förvara de gräddade kakorna i en försluten förpackning.