Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2,25 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 3 recensioner

Mumiekakor 50

Gör läskiga små mumiekakor till Halloween! Dessa är superenkla att göra och väldigt roliga att baka tillsammans med barnen.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 50 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Skrapa försiktigt ur fröna ur vaniljstången.
  2. Vispa smör med florsocker, riven mandelmassa och vanilj.
  3. Tillsätt mjöl och knåda snabbt till en deg med händerna.
  4. Låt degen vila kallt i 1 timme.
  5. Kavla ut kakdegen tills den är ca. ½ cm tjock, och skär ut kakor med hjälp av en liten kakform alternativt ett litet glas på ca. 5 cm i diameter.
  6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper – inte för nära varandra, eftersom kakorna blir större under gräddningen.
  7. Grädda kakorna i 175°C i 12-15 minuter. De ska bara få lite färg.
  8. Låt kakorna svalna.
  9. Dekorera med smält vit choklad i ränder på tvären, smält mörk choklad blir till två ögon.

Tips

Kakdegen är lämplig att frysa. Lägg de ogräddade kakorna, i lager av bakplåtspapper emellan, i en låda och frys in dem. Plocka bara fram kakorna du behöver, låt dem tina på en plåt och grädda dem. Förvara de gräddade kakorna i en försluten förpackning.

Produkter i receptet