Småkakor med mandelmassa och vit choklad 30
Dessa söta småkakor med mandelmassa och vit choklad är inte bara oemotståndliga, utan också väldigt lätta att baka.
Vi har valt att dekorera kakorna med mynta och citronmeliss men du kan även dekorera kakorna med vackra ätbara blommor för att göra dem extra fina och somriga! Degen kan helst förberedas dagen innan för att få det bästa och godaste resultatet.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 30 st
-
Kakdeg
- 100 g rumstempererat Smör
- 50 g Florsocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 135 g Vetemjöl
-
Dekoration
- Mynta eller
- Citronmeliss
- Penséer, ätbara
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Kakdeg
- Dela smöret i små bitar och lägg det i en skål.
- Tillsätt strösockret och vispa lätt.
- Riv mandelmassan grovt och vänd ner den i blandningen.
- Tillsätt vaniljsockret och vetemjölet.
- Knåda ihop degen snabbt och slå in den i plastfolie. Ställ gärna in degen i kylen till nästa dag.
- Ta ut degen ur kylen och låt sedan stå på köksbänken i 30-60 minuter innan det är dags att kavla ut.
- Sätt på ugnen på 175°C.
- Kavla ut degen på mjölat bord till ca. 5 mm tjocklek.
- Skär ut runda cirklar på ca. 4 cm i diameter.
- Fördela försiktigt ut kakorna på två bakplåtspappersklädda plåtar. (Lägg inte kakorna för nära, då flyter de ihop under gräddningen).
- Grädda kakorna i ca. 12 min tills de fått färg.
Låt svalna på galler.
Dekoration
- Hacka chokladen och smält den i en skål över vattenbad.
- Dekorera kakorna med den smälta chokladen, mynta, citronmeliss och vackra ätbara blommor.
Tips
- Förbered degen dagen innan du vill baka.
- Förvara kakorna i en kakburk med lock för längre hållbarhet.
- Vänta med att dekorera kakorna tills kakorna ska serveras.