Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 21 recensioner

Chokladmousse med Baileys 4

Här är receptet på en chokladmousse med en twist av Baileys. En söt, mjuk och rund smak med lätt inslag av alkohol. För festliga tillfällen, som till exempel nyårsdessert, kan chokladmoussen enkelt dekoreras med färska bär eller dekoreras med choklad täckt av guldpulver. Om moussen ska serveras till barn kan den såklart enkelt göras utan Baileys.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 4 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd

  1. Hacka chokladen fint och smält den över vattenbad.
  2. Vispa äggvitorna hårda.
  3. Vispa äggulorna och sockret poröst.
  4. Vispa grädden till ett lätt skum. Rör ner chokladen i äggsmeten och vänd ner hälften av grädden.
  5. Vänd sedan försiktigt ner resten av grädden och den hårt vispade äggvitan.
  6. Smaksätt moussen med Baileys.
  7. Fördela moussen i serveringsglas och ställ i kylen i minst 1 timme.

Tips

Moussen kan enkelt förberedas i förväg.

Produkter i receptet