Chokladmousse med Baileys 4
Här är receptet på en chokladmousse med en twist av Baileys. En söt, mjuk och rund smak med lätt inslag av alkohol. För festliga tillfällen, som till exempel nyårsdessert, kan chokladmoussen enkelt dekoreras med färska bär eller dekoreras med choklad täckt av guldpulver. Om moussen ska serveras till barn kan den såklart enkelt göras utan Baileys.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
-
Chokladmousse
- 2 st Äggvitor
- 2 st äggulor
- 0,50 dl Socker
- 1,50 dl Vispgrädde
- 2 msk Baileys
-
Dekoration
- 27 Björnbär
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Hacka chokladen fint och smält den över vattenbad.
- Vispa äggvitorna hårda.
- Vispa äggulorna och sockret poröst.
- Vispa grädden till ett lätt skum. Rör ner chokladen i äggsmeten och vänd ner hälften av grädden.
- Vänd sedan försiktigt ner resten av grädden och den hårt vispade äggvitan.
- Smaksätt moussen med Baileys.
- Fördela moussen i serveringsglas och ställ i kylen i minst 1 timme.
Tips
Moussen kan enkelt förberedas i förväg.