Pavlovakrans 8
Pavlova är en vacker och festlig dessert som alltid går hem hos dina gäster. Därför kommer här ett recept på en oemoståndlig pavlovakrans toppad med vispgrädde och färska bär. Pavlovan är perfekt som sommardessert, till födelsedagen eller andra festliga tillfällen.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
-
Maräng
- 4 Äggvita
- 250 g Socker
- 0,50 tsk eller annan vinäger
-
Topping
- 0,50 liter Vispgrädde
- Färska Bär ex jordgubbar och hallon
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Maräng
- Vispa äggvitorna ett luftigt skum.
- Tillsätt en sked socker i taget samtidigt som du vispar till en maräng.
- Tillsätt vinäger i marängen och vispa ytterligare ca. 5-10 minuter, tills massan fått en blank konsistens.
- Riv mandelmassan på ett rivjärn och vänd ner i marängen med en slickepott.
- Fyll en spritspåse med marängen.
- Rita en cirkel ca. 22 cm. i diameter på bakplåtspapper och tryck ut marängen i stora runda toppar längs den ritade cirkeln så att du bildar en krans.
- Grädda pavlovakransen i ugnen i 135 grader i ca. 1 timme tills den fått färg.
Topping
- Vispa grädden och bred ut den på den färdiga pavlovakransen.
- Garnera med färska bär efter önskemål.