Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,25 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 5 recensioner

Halloweentårta med spindelnät 12

Kom i rätt halloweenstämning med denna kusliga spindelnätstårta. Tårtbotten består av en rik och fyllig chokladkaka, som sedan dekoreras med svart fondant och ett spindelnätsmönster gjort av ODENSE vit choklad. En tårta som osar skräck och som kan avnjutas av stora och små.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Chokladbotten

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ihop socker och ägg i ca. 10 minuter med elvisp.
  3. Hacka chokladen.
  4. Smält smöret och smält den hackade chokladen i det varma, smälta smöret.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakaopulver och sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Vänd försiktigt medan du gradvis tillsätter choklad/smörblandningen.
  6. Häll smeten i en smord springform ca. 20 cm i diameter och grädda kakan i ca. 30 minuter Kontrollera med en potatissticka om kakan är klar. Om det följer med smet, grädda den lite längre.
  7. Låt svalna på ett galler.

Garnering

  1. Smält den vita chokladen i en skål över vattenbad eller i mikron.
  2. Knåda marsipanen för hand så att den är redo att användas. Kavla ut den på ett bord beströdd med lite florsocker till storlek så att den passar din tårta. Var noga med att inte få florsocker ovanpå marsipanen.
  3. Klicka en liten mängd smält choklad ovanpå kakan och lägg marsipanlocket ovanpå.
  4. Fördela den smälta chokladen i en spritspåse och skär ett litet hål i spritsen. Börja i mitten av kakan och gör ett spiralmönster. Dra sedan en tandpetare eller liknande från mitten ut till kanten på kakan. Upprepa på flera ställen på kakan så att det bildas ett fint spindelnät.

Tips

Hitta fler recept inför Halloween här.

Produkter i receptet