Halloweentårta med tryffelkräm 8
Denna halloweentårta är dekorerad som en pumpa och passar därför perfekt till halloweenfesten! Bakad med tryffelkräm och apelsinskal som gör att kakan smakar fantastiskt.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
- 200 g Smör
- 200 g Socker
- 4 Pastöriserade ägg
- 1 Rivet Apelsinskal från 1 ekologisk apelsin
- 175 g Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
-
Tryffelkräm
- 2,50 dl Vispgrädde
- Röd och gul Karamellfärg
-
Dekoration
- Orange Pastafärg
- Grön Pastafärg
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Tårtbotten
- Rör ihop smör och socker tills det är mjukt och krämigt.
- Vispa i äggen ett i taget och vispa i minst 1 minut innan du tillsätter nästa ägg.
- Rör ner riven mandelmassa och apelsinskal i smeten och rör tills den är krämig.
- Vänd ner siktat vetemjöl och bakpulver i smeten och vänd ner i en smord springform.
- Grädda kakan i 150°C i ca. 1 timme. Kolla med en sticka om den är genomgräddad.
Tryffelkräm
- Koka upp grädden, ta kastrullen från värmen och rör ner den finhackade chokladen. Rör tills chokladen är helt smält och låt grädden svalna helt i kylen, minst 6 timmar – gärna över natten.
- Rör ner karamellfärgen i krämen så att färgen blir orange och vispa den fluffig.
Montering
- Dela kakan på mitten och bred ut hälften av tryffelkrämen mellan bottnarna.
- Bred ut resten av tryffelkrämen på sidan och toppen av kakan. Låt kakan svalna ytterligare en timme i kylen. Kakan kan även frysas innan den dekoreras. Den måste dock tinas innan dekoration.
Dekoration
- Färga den vita fondanten orange med pastafärg och kavla ut den till ca. 2,5 mm i tjocklek, så den passar storleken på tårtan. Använd lite florsocker eller maizena på bordet och kavel så det inte fastnar.
- Lägg den utkavlade fondanten över kakan och tryck försiktigt runt kakan så att den ligger jämnt, både på sidorna och ovanpå. Skär bort överflöd kring kanten.
- Markera försiktigt spår i pumpan med ett finger eller en tunn kavel. Var noga med att inte trycka igenom fondanten.
- Färga den vita fondanten med grön pastafärg och rulla till stjälken och placera i mitten ovanpå kakan.
- Kavla ut den svarta fondanten väldigt tunt, och skär ut två stora ögon och många små trekanter till munnen. Sätt fast ögonen och munnen med lite vatten.
- Med lite kakaopulver på en pensel kan du ge pumpan en lite "smutsig" och naturlig look.
Tips
Baka kakan och koka tryffelkrämen dagen innan så allt hinner svalna.
Hitta fler recept inför Halloween här.