Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
8 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Glasstårta med browniebotten, mandelmassa och nougat 8

Det finns inget bättre än en iskall dessert när sommarvärmen verkligen slår till. Denna glasstårta är det perfekta valet för en uppfriskande sommardessert. Med en otroligt god browniebotten och en parfait gjord på mandelmassa och nougatbitar är detta den ultimata desserten och smakupplevelsen i ett! Denna läckra glasstårtan kan förstås avnjutas året runt och är idealisk som nyårsdessert på nyårsafton eller som ett kreativt alternativ till den klassiska ris à la Malta på julafton. Glasstårtan kan göras som en stor tårta eller som små portioner.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Browniebotten

  1. Börja med att smälta smör och choklad tillsammans.
  2. Vispa ägg och socker poröst, vänd ner det i chokladblandningen och vänd ner mjölet.
  3. Häll smeten i en smord springform Ø20 cm. Grädda browniebotten i 170°C i ca. 20 minuter
  4. Låt botten svalna och ta loss den från kanten, men låt den ligga kvar i formen.

Parfait

  1. Vispa äggulor, strösocker och fröna från vaniljstången tills det får en ljus färg och skummar.
  2. Vispa grädden och blanda ner den i äggsmeten.
  3. Häll hälften av parfaitmoussen på den avsvalnade browniebotten. Fördela chokladen och tärningar av kall nougat och mandelmassa på parfaiten. Häll det sista av parfaiten över.
  4. Ringla över chokladsåsen och skapa ett mönster med en sked.
  5. Frys in tårtan i minst 6 timmar.

Produkter i receptet