Vaniljparfait med kolasås och choko karamel-kulor 4
Bjud dina gäster eller din kära familj på silkeslen, hemgjord vaniljparfait med oemotståndlig kolasås och kolacrunch. Den hemgjorda glassen kräver ingen glassmaskin och är superenkel att göra. Servera parfaiten toppad med vår ODENSE Kolasås och ODENSE Choko Karamel. En härlig dessert i sommarvärmen eller för speciella tillställningar, som nyår eller födelsedagar.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
- Frön från 1 Vaniljstång
- 80 g Florsocker
- 6 Pastöriserade äggulor
- 5 dl Vispgrädde
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Vaniljparfait
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i strösockret.
- Vispa ihop vaniljsockret och äggulorna poröst, ca. 5 minuter med elvisp.
- Vispa grädden i en annan skål.
- Vänd ner den vispade grädden i den porösa skålen och fördela sedan glassen i en form.
- Häll hälften av kolasåsen i glassen tillsammans med hälften av Choko Karamel-kulorna.
- Marmorera glassen med en sked och ställ i frysen i minst 6 timmar. Rör inte glassen under tiden den ligger i frysen.
Servering
- Ta ut parfaiten ur frysen cirka 10 minuter innan servering.
- Skopa upp glassen och servera i skålar. Toppa med resten av kolasåsen och strö över Choko Karamel.