Yoghurtglass med rabarber och vit choklad 4
Det här glassreceptet är kanske inte det klassiska receptet du känner till när du vanligtvis gör glass, men vi lovar att det smakar fantastiskt och möjligen är det också ännu lättare att följa. Här kombinerar vi frisk rabarberkompott med vit choklad för en krämig njutning. Och som pricken över i har vi toppat den hemgjorda glassen med ODENSE vit chokladsås. Följ det enkla receptet nedan och njut av din egen hemgjorda glass!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
-
Rabarberkompott
- 1 Vaniljstång
- 100 g Socker
- 300 g Rensad Rabarber
- 0,50 dl Vatten
-
Yoghurtglass
- 1 liter Grekisk Yoghurt 10%
Så här gör du
Rabarberkompott
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i lite av sockret.
- Skär rabarbern och lägg i en kastrull med socker, vaniljsocker, vaniljstång och vatten.
- Låt rabarbern puttra på svag värme till en kompott i ca. 10 minuter.
- Ta bort vaniljstången och mosa rabarbern lätt med en gaffel.
- Låt svalna.
Yoghurtglass
- Grovhacka chokladen.
- Blanda yoghurten med rabarberkompotten och den grovt hackade chokladen.
- Bred ut glassen i en behållare med lock och frys in glassen i minst 3 timmar. Rör om i glassen då och då.
- Ta ut glassen ca. 1 timme innan servering.
- Fördela glassen i 4 serveringsskålar. Toppa sedan med ODENSE Vit Chokladsås.
Tips
Glassen blir väldigt hård vid infrysning, lite som en sorbet. Det är därför viktigt att glassen tas ur frysen ca 1 timme innan servering, så att den får en lagom mjuk konsistens.
Om glassen ska ätas samma dag som den tillagas är det bäst att njuta av den så fort den blivit lite fryst.