Julgransmaränger −19
Camillas julgransmaränger smaksatta med vit choklad är lika goda som de är fina att titta på. Ät dem som de är eller till en god glass. De är även perfekta att dekorera dina desserter med i jul.
Ingredienser
Receptet är beräknat för −19 st
- 4 Äggvita
- 1 dl Socker
- 2 dl Florsocker
- 3 droppar grön Pastafärger
- 0,50 tsk neutral Olja
-
Odense Pastellpärlor 75 g att garnera med
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Sätt ugnen på 80 grader, varmluft.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
- Tillsätt strösockret lite i taget samtidigt som du fortsätter att vispa hela tiden.
- Droppa sedan i pastafärg och vispa lite till, tills färgen fördelat sig jämnt i marängen.
- Sikta ner florsockret lite i taget och vänd runt det tills allt är ordentligt blandat.
- Häll upp smeten i en spritspåse med valfri tyll och spritsa till granar.
- Grädda marängerna i mitten av ugnen i ca 2 timmar. Stäng sen av ugnen och låt dem stå kvar i 1 timme till.
- När marängerna inte längre är varma kan du doppa dem i chokladen.
- Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Ta bort bunken från värmen och rör ner neutral olja.
- Häll över chokladen i ett djupt glas och låt svalna innan du doppar dina maränger i den och garnerar med pastellpärlor precis innan chokladen börjar stelna.