Krispiga salta kolamozartkulor 20
Att bjuda på hemgjorda Mozartkulor till jul är enklare än du tror. Och med Camillas twist på den älskade klassikern blir de garanterat en snackis. Salted Caramel Marsipan, nougat och mjölkchoklad får både gäster och tomten på fall.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
fyllning
- 1 dl Cornflakes
- 0,50 tsk neutral Olja
-
ODENSE Guldpulver 5g att garnera med
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Dela marsipanen och nougaten i 20 bitar vardera. Rulla till bollar och ställ i kylskåpet på en bakplåtspappersklädd plåt för att stelna.
- Platta ut marsipanen och lägg en bit nougat i mitten. Omslut nougaten med marsipanen. Rulla till en jämn boll. Ställ i kylskåpet för att stelna och kallna ordentligt.
- Grovhacka chokladen till och lägg i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält. Ta bort skålen från värmen och rör ner neutral olja.
- Mortla cornflakes till fina bitar och blanda ner i den avsvalnade chokladen.
- Låt chokladen svalna något innan du doppar dina mozartkulor i den, låter överflödig choklad rinna av. Ställ sen mozartkulorna direkt på en kall plåt. Garnera med guldpulver när de stelnat.