Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
40 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Mandelhorn/Mandelkakor med apelsin 12

Variera formen så blir gottebordet vackrare. 12 marsipanhorn eller 20 mandelkakor med apelsin.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Riv mandelmassan och blanda i tillsammans med finrivet skal från en apelsin.
  3. Klicka ut till små kakor eller forma till horn och lägg dem på en plåt, klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.
  5. Smält choklad över ett vattenbad. Doppa marsipanhornen i chokladen/ringla choklad över kakorna och strö över rostade mandelflagor.

Tips

ODENSE chokladknappar är lätta att dosera, smälter snabbt och du slipper hacka.

Relaterade recept

Produkter i receptet