Mandelhorn/Mandelkakor med apelsin 12
Variera formen så blir gottebordet vackrare. 12 marsipanhorn eller 20 mandelkakor med apelsin.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
- 1 dl Socker
- 1 Äggvita
- Finrivet skal från 1 Apelsin
- Rostade Mandelspån
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 175°C.
-
Vispa ägg och socker poröst. Riv mandelmassan och blanda i tillsammans med finrivet skal från en apelsin.
-
Klicka ut till små kakor eller forma till horn och lägg dem på en plåt, klädd med bakplåtspapper.
-
Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.
-
Smält choklad över ett vattenbad. Doppa marsipanhornen i chokladen/ringla choklad över kakorna och strö över rostade mandelflagor.
Tips
ODENSE chokladknappar är lätta att dosera, smälter snabbt och du slipper hacka.