Svårighetsgrad
Arbetstid
25 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
5,5 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Nougatglass med rostade hasselnötter och kanelgrädde 8

Galet enkel, god och krämig glass med härliga bitar av nougat. Bara att toppa med rostade hasselnötter, kanelgrädde och ta emot gästernas beröm!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Lägg plastfilm i en avlång form som rymmer ca 1 ½ liter.

Nougatglass

  1. Vispa grädden lätt och rör i kondenserad mjölk och nougatsås. Hacka nougaten i grova bitar och vänd ner i grädden.
  2. Häll glassmassan i formen och ställ i frysen i minst 5 timmar.
  3. Rosta nötterna i ugnen på 175 grader i 5-7 minuter och gnid sedan av skalet. Hacka nötterna grovt.

Kanelgrädde

  1. Vispa grädden och blanda i kanelen.
  2. Servera glassen med kanelgrädde, extra nougatsås och hackade rostade nötter. Gott med hallon eller mandarinklyftor till.

Tips

Gör en nougatmarängswiss med hallon, maränger och chokladsås. Bara varva på ett fat eller frys in i en rund skål fodrad med plastfilm. Då blir det en fin glassbomb.

Du hittar fler av julens goda recept här.

Produkter i receptet