Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
40 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Nougatkladdkaka 10

Härligt lättbakad, chokladig, krämig och alldeles underbar kladdkaka, toppad med ljuvlig nougat. Maxa lyxen genom att pudra på guldpulver. Gott deluxe, helt enkelt!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

  • Kladdkaka

  • 150 g Smör
  • 3 st Ägg
  • 3 dl Socker
  • 2 dl Vetemjöl
  • 1 dl Kakao
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 1 krm Salt
  • Nougattäcke

  • 125 g ODENSE Nougat 250g - kylskåpskall
  • Toppingtips

  • Oxalis

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

Kladdkaka

  1. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform 21-22 cm i diameter.
  2. Smält smöret och ställ kastrullen åt sidan. Rör ihop ägg och socker i en skål.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret och blanda ihop till en slät smet.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter.

Nougattäcke

  1. Hyvla nougaten med en osthyvel och lägg skivorna över den varma kladdkakan.
  2. Bred ut nougaten över kakan. Låt nougaten stelna och kakan sätta sig, gärna i kylen, ett par timmar.
  3. Pudra över guldpulver, det är lättast med hjälp av en liten pensel. Garnera med oxalis.

Tips

Du hittar fler av julens goda recept här.

Produkter i receptet