Nyårsbakelser 10
Festliga små chokladbakelser!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
-
Bottnar
-
Apelsingrädde
- 4 dl Vispgrädde
- 1 Apelsin , rivet skal (ekologisk)
- 2 msk Florsocker
-
Dekoration
- Bladsilver för dekoration
- Blåbär
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Rör samman smeten till nyårstårtan. Ställ små portionsfolieformar i folie på en plåt och fyll dem med smet.
-
Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen. Kakorna ska vara kladdiga.
-
Ta ut kakorna och låt dem kallna.
-
Vispa grädden.
-
Riv skalet från en apelsin och rör ner det i grädden tillsammans med florsocker. Bred över grädde i ett jämnt lager.
-
Fäst chokladspån på bakelsernas sidor.
-
Smält chokladen över ett vattenbad och häll över i en spritspåse.
-
Spritsa ut dina dekorationer och låt dem svalna.
-
Dekorera dina bakelser.
-
Strö över bladsilver och toppa med blåbär.