Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Rocky Road Fudge 30

När man inte tror att Rocky Road kan bli godare så kan den det! Börja med en svårt god men lättlagad fudge i botten. Toppa sen smakupplevelsen med krispiga chokladknappar, salta nötter och mjuka marshmallows. En ny variant av en älskad klassiker är här!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 30 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Fudge

  1. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20x15 cm.
  2. Koka upp socker och mjölk. Hacka chokladen. Tillsätt smör, hackad choklad och honung. Rör om tills smöret smält.
  3. Koka 2 minuter under lock. Koka sedan utan lock, till 116 grader. Rör i botten då och då.
  4. Sätt kastrullen i ett kallt vattenbad och rör i botten, tills fudgen börjar sockra sig.
  5. Häll hastigt upp fudgen i formen och jämna till ytan med en palett, eller baksidan av en sked. Låt fudgen svalna i rumstemperatur.

Chokladglasyr

  1. Hacka och smält chokladen i ett vattenbad och rör i oljan.
  2. Häll chokladen över fudgen och strö över marshmallows, jordnötter och chokladknappar.
  3. Ställ in i kylen tills chokladen stenat. Skär upp Rocky Roaden i bitar.

Tips

Du hittar fler recept inför julen här.

Produkter i receptet