Rocky Road Fudge 30
När man inte tror att Rocky Road kan bli godare så kan den det! Börja med en svårt god men lättlagad fudge i botten. Toppa sen smakupplevelsen med krispiga chokladknappar, salta nötter och mjuka marshmallows. En ny variant av en älskad klassiker är här!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 30 st
-
Fudge
- 5 dl Socker
- 1 1/2 dl Mjölk
- 150 g Smör
- 50 g Honung
-
Topping
- 1 msk Olja
- 15 g Mini-marshmallows
- 30 g salta jordnötter
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Fudge
- Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20x15 cm.
- Koka upp socker och mjölk. Hacka chokladen. Tillsätt smör, hackad choklad och honung. Rör om tills smöret smält.
- Koka 2 minuter under lock. Koka sedan utan lock, till 116 grader. Rör i botten då och då.
- Sätt kastrullen i ett kallt vattenbad och rör i botten, tills fudgen börjar sockra sig.
- Häll hastigt upp fudgen i formen och jämna till ytan med en palett, eller baksidan av en sked. Låt fudgen svalna i rumstemperatur.
Chokladglasyr
- Hacka och smält chokladen i ett vattenbad och rör i oljan.
- Häll chokladen över fudgen och strö över marshmallows, jordnötter och chokladknappar.
- Ställ in i kylen tills chokladen stenat. Skär upp Rocky Roaden i bitar.
Tips
Du hittar fler recept inför julen här.