Björnbärskaka med mandelmassa 10
Gå på jakt efter björnbär i skog och snår, eller köp dem antingen färska eller frysta, och njut av dem i en underbar björnbärskaka! Kakan är enkel att baka, praktisk att ta med sig och håller sig god i flera dagar.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
-
Björnbärskaka
- 150 g rumstempererat Smör
- 150 g ljust Rörsocker
- 3 Ägg
- 80 g Vetemjöl
- 1 krm Salt
- 100 g Björnbär
- 2 msk Mandelspån
-
Tilbehør
- Florsocker
- Vispad grädde
- Creme Fraiche
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smörj en liten rågbrödsform och lägg i bakplåtspapper så pappret läggs tätt utefter kanterna.
- Vispa ihop smör och socker i några minuter.
- Riv mandelmassan grovt och rör ner i blandningen.
- Tillsätt äggen ett i taget, vispa mellan varje ägg.
- Blanda vetemjölet med saltet och vänd ner blandningen i smeten. Vänd försiktigt ner björnbären.
- Bred ut smeten i formen och strö över mandelspån. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 40 min. Använd en sticka för att kontrollera om kakan är genomgräddad. Om smeten fastnar, grädda kakan lite längre.
- Låt svalna på galler innan du tar ut kakan ur formen.
- Sikta över florsocker och servera antingen med en klick grädde eller crème fraiche.