Svårighetsgrad
Arbetstid
35 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,25 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Björnbärskaka med mandelmassa 10


Gå på jakt efter björnbär i skog och snår, eller köp dem antingen färska eller frysta, och njut av dem i en underbar björnbärskaka! Kakan är enkel att baka, praktisk att ta med sig och håller sig god i flera dagar.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

  • Björnbärskaka

  • 150 g rumstempererat Smör
  • 150 g ljust Rörsocker
  • 3 Ägg
  • 80 g Vetemjöl
  • 1 krm Salt
  • 100 g Björnbär
  • 2 msk Mandelspån
  • Tilbehør

  • Florsocker
  • Vispad grädde
  • Creme Fraiche

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smörj en liten rågbrödsform och lägg i bakplåtspapper så pappret läggs tätt utefter kanterna.
  3. Vispa ihop smör och socker i några minuter.
  4. Riv mandelmassan grovt och rör ner i blandningen.
  5. Tillsätt äggen ett i taget, vispa mellan varje ägg.
  6. Blanda vetemjölet med saltet och vänd ner blandningen i smeten. Vänd försiktigt ner björnbären.
  7. Bred ut smeten i formen och strö över mandelspån. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 40 min. Använd en sticka för att kontrollera om kakan är genomgräddad. Om smeten fastnar, grädda kakan lite längre.
  8. Låt svalna på galler innan du tar ut kakan ur formen.
  9. Sikta över florsocker och servera antingen med en klick grädde eller crème fraiche.

Produkter i receptet