Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 12 recensioner

Citronmazariner med frosting, bär och blomster 10

Vem älskar inte mazariner? I det här goda receptet har vi tillsatt mandelmassa i smeten som ger en rund smak i kakan samtidigt som citron i både kakan och grädden ger en syra och fräschör. En fantastiskt god kombination! Våra små mazariner är perfekta för vårens och sommarens många högtider!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

  • Citronmazarin

  • 100 g Socker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 100 g rumstempererat Smör
  • 2 Ägg
  • 50 g Vetemjöl
  • Saft och skal av 1 Citron
  • Frosting

  • 25 g rumstempererat Smör
  • 35 g Florsocker
  • 100 g naturell Färskost
  • 1 msk Citronsaft
  • Dekoration

  • Bär ex blåbär eller hallon
  • Färsk Mynta
  • Penséer, ätbara

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Citronmazarin

  1. Sätt ugnen på 180°C.
    Riv mandelmassan grovt och vispa den tillsammans med socker, vaniljsocker och rumstempererat smör tills massan blir ljus och krämig.
  2. Tillsätt äggen ett i taget medan du vispar till en lätt och luftig smet.
  3. Sikta ner vetemjölet i smeten och vänd sedan ner citronskal och saft.
  4. Lägg smeten i en spritspåse med rund spets och spritsa i 10 små minirågbrödsformar av silikon (eller andra små silikonformar).
  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca. 20 minuter. Kontrollera med en nål om kakorna är gräddade. Om smet fastnar, grädda kakorna lite längre.
  6. Låt svalna och ta ut kakorna ur formarna försiktigt.
  7. Ställ i kylen tills de ska dekoreras.

Frosting

  1. Vispa rumstempererat smör tillsammans med florsocker.
  2. Tillsätt färskost och citronsaft och vispa till smeten blir jämn.
  3. Lägg frostingen i en spritspåse med ett munstycke och dekorera de små kakorna.
  4. Garnera med bär, mynta och vackra ätbara blommor.

Produkter i receptet