Enkel smulpaj med äpple och mandelmassa 6
Smulpaj är busenkelt att göra och smakar alltid väldigt gott! Den här har äpple och en frasig crumble med mandelmassa, havregryn och farinsocker. Du hittar receptet nedan.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 6 personer
- 4 st stora Äpplen
- 10 g Smör
- 75 g Havregryn
- 75 g Brun farin
- 100 g Smör
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär äpplena i fjärdedelar, ta bort kärnhuset och skär äpplena i grova tärningar.
- Smält smöret i en panna och stek äpplena i smöret i 3 minuter tills de fått lite färg.
Lägg därefter äpplena i en smord ugnssäker form. - Riv mandelmassan grovt och lägg i en skål med havregryn, farinsocker och smör skuret i små bitar.
- Knåda ihop blandningen till en smulig massa och fördela över äpplena.
- Grädda kakan i ca. 20 minuter tills den fått en gyllene fin färg.
Tips
Äpplena kan bytas ut mot till exempel päron, eller varför inte prova en rabarberkompott under sommaren?
Servera din smulpaj med creme fraiche, vispgrädde eller vaniljglass.