Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
35 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 4 recensioner

Enkel smulpaj med äpple och mandelmassa 6

Smulpaj är busenkelt att göra och smakar alltid väldigt gott! Den här har äpple och en frasig crumble med mandelmassa, havregryn och farinsocker. Du hittar receptet nedan.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 6 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär äpplena i fjärdedelar, ta bort kärnhuset och skär äpplena i grova tärningar.
  3. Smält smöret i en panna och stek äpplena i smöret i 3 minuter tills de fått lite färg.
    Lägg därefter äpplena i en smord ugnssäker form.
  4. Riv mandelmassan grovt och lägg i en skål med havregryn, farinsocker och smör skuret i små bitar.
  5. Knåda ihop blandningen till en smulig massa och fördela över äpplena.
  6. Grädda kakan i ca. 20 minuter tills den fått en gyllene fin färg.

Tips

Äpplena kan bytas ut mot till exempel päron, eller varför inte prova en rabarberkompott under sommaren?

Servera din smulpaj med creme fraiche, vispgrädde eller vaniljglass.

Produkter i receptet