Lyxig drömkaka med toscatäcke 20
Den klassiska drömkakan älskar vi ju, men nu har vi lyxat till drömkakan ännu mer och därmed presenterar vi Drömkakan 2.0. Lyxig drömkaka med toscatäcke där vi blandat i mandelmassa i både kakan och i täcket ovanpå. Godare kan det inte bli!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
Drömkaka
- 150 g rumstempererat Smör
- 150 g ljust Rörsocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 3 Ägg
- 100 g Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 2 dl Mjölk
-
Toscatäcke
- 150 g Smör
- 200 g Brun farin
- 75 g Mörk sirap
- 120 g Kokosmjöl
- 0,50 dl Mjölk
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Drömkaka
- Sätt på ugnen på 180°C.
- Vispa ihop smör, rörsocker, vaniljsocker och grovriven mandelmassa i en skål.
- Vispa i ca. 5 minuter tills lätt och luftigt.
- Tillsätt äggen ett i taget och vispa på lägsta hastigheten.
- Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner blandningen i smeten växelvis med mjölken.
- Blanda försiktigt och bred ut degen i en form (ca 20 x 20 cm) med bakplåtspapper.
- Grädda kakan i ca. 20 minuter tills den fått färg.
Kontrollera med en nålsticka om kakan är färdig. (Om smet följer med, grädda kakan lite längre.)
Toscatäcke
- Smält smöret i en kastrull på låg värme.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner farinsockret, sirapen, kokosmjölet, den grovt rivna mandelmassan och mjölken till en slät smet.
- Bred ut toscan på kakan och grädda i ca. 10 minuter
- Låt svalna innan du skär upp rutor.