Mazarintårta med vit choklad och bär 8
Mazarintårta med luftig vaniljkräm, vit choklad och färska sommarbär. Fantastiskt vacker och helt oemotståndlig! Servera tårtan till studentfesten, sommarfesten eller kanske bara en vanlig vardag när du vill unna dig själv och dina nära och kära.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
-
Marzainbotten
- 125 g Socker
- 150 g Smör
- 3 Ägg
- 50 g Vetemjöl
-
Vaniljkräm
- 1 Vaniljstång
- 2 msk Florsocker
- 2,50 dl Vispgrädde
- 1,50 dl Creme Fraiche 38%
-
Topping
- 250 g Bär
- Penséer, ätbara
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Mazarinbotten
- Sätt på ugnen på 180°C.
- Riv mandelmassan grovt och blanda tillsammans med sockret i en bunke.
- Dela smöret i små bitar och blanda med mandelmassa och socker.
- Tillsätt ägg, ett i taget.
- Sikta i vetemjöl och rör ihop till en smet.
- Häll i smeten i en smord springform ca. 20 cm, och baka i ugn ca. 20 min (kolla med en gaffel/potatissticka om kakan känns gräddad. Om smeten hänger med så grädda kakan lite längre).
- Hacka chokladen och fördela chokladen över den varma kakan. Låt chokladen smälta på kakan och bre ut.
- Låt kakan svalna på ett galler.
Vaniljkräm
- Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i florsockret.
- Vispa grädden.
- Tillsätt crème fraiche i den vispade grädden och vispa till en tjock, fluffig smet.
- Vänd ner vaniljsockret i grädden.
Servering
- Bre vaniljkrämen på tårtan och dekorera med bär, vit choklad och vackra ätbara blommor.
Tips
Förvara tårtan i kylen tills den ska serveras.