Smulpaj med äpple och mandelmassa 6
En smulpaj med äpple och kanel som är busenkel att göra. Äppelpaj passar perfekt till kaffet eller till efterrätt och kan serveras med vaniljsås, vispad grädde eller glass. Du hittar instruktionerna nedan!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 6 personer
- 4 stora Äpplen
- 20 g Socker
- 0,50 tsk Kanel
- 110 g Vetemjöl
- 75 g Florsocker
- 100 g Smör
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala äpplena, halvera dem och ta bort kärnhuset. Skär äpplena i tärningar och lägg dem i en smord ugnssäker form.
- Blanda socker och kanel. Strö sedan blandningen över äpplena och blanda.
- Grädda äpplena i 10 min.
- Riv mandelmassan grovt i en skål tillsammans med mjöl, florsocker och smör och knåda till en smulig deg.
- Ta ut formen från ugnen och fördela smuldegen ovanpå äpplena.
- Grädda äppelpajen i 15 minuter tills den fått färg.
- Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass!