Dadelkonfekt med mandelmassa och jordnötter 24
Dadelkonfekt med mandelmassa och jordnötter är en härlig kombination av sött och salt, krämigt och krispigt. De mjuka och söta dadlarna och de krispiga, salta jordnötterna i kombination med mandelmassa och choklad skapar en lyxig smakupplevelse. En "lite utöver det vanliga" konfektyrupplevelse som kommer att imponera både vid jul, födelsedagar och andra festliga tillställningar.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 24 st
- 125 g Dadlar utan kärna
- 1 msk Jordnötssmör
- 60 g Jordnötter
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Riv 50 g av mandelmassan.
- Skär dadlarna i mindre bitar. Mixa dadlarna till en fin massa tillsammans med jordnötssmöret och den 50 g rivna mandelmassan.
- Hacka jordnötterna och blanda ner dem i blandningen.
- Dela massan i 4 lika delar. Rulla varje del till en lång stång som är ca. 1½ cm i diameter.
- Lägg stängerna på en tallrik och ställ i kylen i minst 1 timme.
- Dela resterande mandelmassan i 4 delar. Kavla ut till avlånga platta bitar i samma storlek som på dadelstängerna.
- Baka in varje stång i en bit mandelmassa.
- Smält chokladen i en skål i mikron eller över vattenbad. Pensla choklad över hela stängerna.
- Ställ in i kylen i minst 1 timme.
- Skär stängerna i ca. 2 cm tjocka skivor precis innan servering.
Konfekten ska förvaras i kylen i en lufttät behållare.