Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
30 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Godisklubba 20

Samla barnen och låt fantasin skapa godsaker!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

  • 200 g ODENSE Mörk Choklad 55% 200 g eller vit/ljus chokolad
  • 20 Träspett
  • Dekoration

  • Lakritskonfekt , Non Stop, Smarties, Häxvrål eller strössel. För en vuxnare smak, använd kryddor, nötter eller kaffebönor istället.

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Hacka chokladen. Blanda gärna vit, ljus eller mörk för rolig effekt, men förbered varje färg för sig. I liter vatten kokas upp. Kastrullen tas av spisen och en skål sätts i. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C i skålen och rör jämnt med plast- eller gummiskrapa. Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen. Se till att all choklad smälter, och att chokladen inte har en temperatur över 32°C. Den skall kännas lite kall men fortfarande lätt att arbeta med.
  2. Förbered dekorationen – skär t ex Häxvrål i tunna skivor eller hacka Smarties.
  3. Skapa avlånga, runda eller fyrkantiga formar i ca 7 cm i diameter av chokladen på ett bakplåtspapper, lägg till en grillpinne som skaft. Dekorera – bara din egen fantasi sätter gränser. Barnsligt eller vuxet, det mesta passar till choklad. Låt klubborna stelna någon timme innan ni sätter tänderna i dem.

Relaterade recept

Produkter i receptet