Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 4 recensioner

Julkalender av mandelmassa och choklad 24

Gör din egen läckra julkalender i år - här av lyxig mandelmassa och fin choklad!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 24 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Knåda ihop mandelmassan med skalet från citronen.
  2. Om du önskar, tillsätt 1 msk Bacardi Lemon.
  3. Forma bitarna till små rutor eller lagom stora runda bitar (använd kakformar om det behövs).
  4. Täck med smält choklad och dekorera med figurer gjorda av smält vit eller ljus choklad.

Tips

Den smälta vita chokladen kan röras upp med pastafärg i t.ex. rött, så du kan skriva siffrorna med röd choklad.
Se hur du smälter chokladen så att den blir fin och med sprickor under Tips och tricks.

Konfekten förvaras bäst i sluten förpackning och svalt (ca 12-15 grader) - ej i kyl. Tänk också på att choklad blir grå om den utsätts för olika temperaturer (t.ex. från rumstemperatur till kylskåp).

Se vårt stora utbud av konfektrecept här

Produkter i receptet