Julkalender av mandelmassa och choklad 24
Gör din egen läckra julkalender i år - här av lyxig mandelmassa och fin choklad!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 24 st
- 1 st skal från en ekologisk Citron
-
ODENSE Vit Choklad 200 g til at skrive tallene med
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Knåda ihop mandelmassan med skalet från citronen.
- Om du önskar, tillsätt 1 msk Bacardi Lemon.
- Forma bitarna till små rutor eller lagom stora runda bitar (använd kakformar om det behövs).
- Täck med smält choklad och dekorera med figurer gjorda av smält vit eller ljus choklad.
Tips
Den smälta vita chokladen kan röras upp med pastafärg i t.ex. rött, så du kan skriva siffrorna med röd choklad.
Se hur du smälter chokladen så att den blir fin och med sprickor under Tips och tricks.
Konfekten förvaras bäst i sluten förpackning och svalt (ca 12-15 grader) - ej i kyl. Tänk också på att choklad blir grå om den utsätts för olika temperaturer (t.ex. från rumstemperatur till kylskåp).
Se vårt stora utbud av konfektrecept här