Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
30 minuter
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 9 recensioner

Nougatchoklad med nötter 16

Choklad, nougat och nötter är en otrolig kombination! Konfekten smakar himmelskt och är väldigt lätt att göra. Receptet ger ca. 16 bitar, beroende på hur du väljer att skära bitarna. Du kan dekorera nougatchokladen med t.ex. hackade nötter eller guldpulver innan chokladen stelnat. Tänk på att nougatchokladen ska förvaras i kylen fram till servering.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 16 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Låt nougaten ligga en stund på köksbänken tills den är mjuk.
  2. Blanda nougaten med grovhackade nötter och lägg den i en liten form minst dubbelt så stor som nougatpaketet och ställ i kylen.
  3. Smält chokladen över vattenbad.
  4. Ta ur nougaten ur formen på en bit bakplåtspapper och pensla ytan med choklad.
  5. Vänd på den när chokladen nästan helt stelnat och pensla den andra sidan.
  6. Gör snitt i chokladen innan den har stelnat helt och ställ tillbaka in i kylen.
  7. Skär nougatchokladen sedan i små kuber med en mycket vass kniv utefter snitten. Förvara i kylen fram till servering.

Produkter i receptet