Rudolfkonfekt 22
Baka våra söta Rudolfkonfekt i jul! Choklad fylld med salt kola blir en himmelsk kombination! Receptet är utvecklat av @lindamarietoft.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 22 st
- 3 dl Vispgrädde
- 300 g Socker
- 150 g Ljus sirap
- 50 g Smör
- 0,50 tsk Flingsalt
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Koka ihop vispgrädde, socker, sirap, smör och flingsalt i en kastrull upp till 120 grader under omrörning. Använd en termometer så du är säker på att du når rätt temperatur.
- Smöra 2 formar ca. 18 x 11 cm med smör, och häll den varma kolan i formarna. Låt svalna helt.
- Skär ut runda bitar ca. 4 cm i diameter och lägg på ett bakplåtspapper.
- Smält de ljusa chokladknapparna i mikron eller över vattenbad och doppa kolan i den smälta chokladen.
- Dekorera pastellpärlor till ögon och en röd pärla till Rudolfs nos innan chokladen stelnat.
- Smält de mörka chokladknapparna i mikron eller över vattenbad och häll i en spritspåse.
- Spritsa chokladen till Rudolfs horn på bakplåtspapper och gör pupiller på pastellpärlorna. Fäst till sist hornen på respektive Rudolf.