Nötmaräng med nougatkräm 14
Bjud dina gäster på den här läckra nötmarängen med len nougatkräm! Bottnarna bakas med vår goda ODENSE Mandelmassa och nougatkrämen ger en hint av hasselnötter med vår ODENSE Nougat. För att krämen inte ska bli för söt tillsätter vi en skvätt kaffe.
När du sätter ihop kakan varvar du nötbotten och hasselnötskräm. Avsluta med hasselnötskräm att dekorera kakan med och toppa med ODENSE Brons Crunch och ODENSE Choko Karamel.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 14 st
-
Nötbotten
- 100 g Hasselnötter
- 100 g Florsocker
- 30 g Vetemjöl
- 6 Äggvita
- 125 g Socker
-
Nougatkräm
- 6 dl Vispgrädde
- 2 tsk Snabbkaffe
- 1 msk kokande Vatten
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Nötbotten
- Börja med att lägga hasselnötterna i en mixer och mixa tills de är fint malda.
- Riv mandelmassan grovt.
- Lägg mandelmassan i en skål med de mixade hasselnötterna, florsockret och vetemjölet och blanda väl.
- Lägg äggvitorna i en ny skål och vispa hårt.
- Tillsätt gradvis sockret och vispa tills det blir maräng.
- Vänd mandelmassablandningen i marängen, och bred ut massan på två plåtar med bakplåtspapper i runda cirklar ca. 20 diameter. (Alternativt i två smorda springformar med bakplåtspapper i botten).
- Grädda nötbottnarna i 140°C i ca. 1 timme.
- Låt svalna på galler.
Nougatkräm
- Koka upp vispgrädden i en liten kastrull. Ta bort från plattan.
- Skär nougaten i tärningar och låt den smälta i den varma grädden.
- Lös upp kaffet i kokande vatten och rör ner det i nougatblandningen.
- Ställ nougatkrämen i kylen i minst 3 timmar(gärna över natten).
Montering
- Ta försiktigt bort bakplåtspappret från bottnarna och lägg en botten på en form eller plåt.
- Vispa nougatkrämen tills den är lätt och luftig.
- Bred ut hälften av nougatkrämen på ena botten, och lägg den andra botten ovanpå.
- Bred ut resten av nougatkrämen på kakan, och ställ in kakan i kylen några timmar innan servering.
- Dekorera med strössel precis innan servering.