Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
90 minuter
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 6 recensioner

Choklad- och bananmuffins med chokladganache 18

Ett snabbt och enkelt recept på choklad- och bananmuffins som dessutom smakar helt fantastiskt! Med en krämig chokladganache på toppen kommer du garanterat att imponera på både unga och gamla! Följ det enkla receptet nedan.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 18 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Bananmuffins

  1. Sätt på ugnen på 175°C.
  2. Vispa smör, socker och vaniljsocker fluffigt i en bunke med elvisp. Vispa i 1 ägg i taget.
  3. Mosa bananerna med en gaffel och rör ner bananmoset i smeten.
  4. Blanda vetemjöl, kakaopulver, bakpulver och salt och sikta ner det i smeten.
  5. Grovhacka chokladen och skär mandelmassan i små tärningar.
  6. Vänd ner choklad och mandelmassa i smeten.
  7. Fördela degen i muffinsformar och grädda dem i ugnen i ca. 30 minuter, tills de är gyllene och genomgräddade. Låt svalna på galler.

Chokladganache

  1. Koka upp grädde och glukos i en kastrull och lägg i hackad choklad.
  2. Rör om ganachen ordentligt med en slickepott.
  3. När ganachen är runt 40°C, tillsätt smör. Mixa sedan med en stavmixer tills ganachen är helt blank.
  4. Fyll ganachen i spritspåse och spritsa på muffinsarna.(Om ganachen är för mjuk kan du ställa den i kylen tills den stelnat något)

Produkter i receptet