Chokladcupcakes med apelsin och chokladsmörkräm 12
Läckra, fluffiga chokladcupcakes med både vit och mörk choklad och en frisk twist av apelsin. Muffinsarna toppas med mjuk och len chokladkräm. En muffins som kommer att glädja både stora och små chokladälskare. Våra cupcakes är underbara tillsammans med en kopp kaffe, och eventuellt ett glas mjölk till de minsta.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
-
Chokladcupcakes
- 225 g Brun farin
- 3 Ägg str. L
- 150 g Smör
- 200 g Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 30 g Kakaopulver
- 1 dl Apelsinjuice
- rivet Apelsinskal från 2 apelsiner
-
Chokoladesmørcreme
- 300 g rumstempererat Smör
- 200 g Florsocker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Chokladcupcakes
- Vispa farinsockret och äggen till ett skum – i ca. 10 minuter.
- Smält smöret på låg värme.
- Hacka den mörka och vita chokladen.
- Blanda mjöl med bakpulver och kakao och vänd ner det i äggblandningen växelvis med det smälta smöret, apelsinjuice, apelsinskal och den mörka och vita hackade chokladen. Vänd försiktigt ihop smeten.
- Fördela i 12 muffinsformar och grädda i 200 grader i 15-20 minuter.
Låt svalna på galler.
Chokladsmörkräm
- Vispa smör och florsocker ordentligt i en bunke.
- Tillsätt chokladsåsen och rör ner grädden tills krämen är slät.
- Fördela chokladsmörkrämen i en spritspåse med stjärnmunstycke och dekorera muffinsen.