Kladdkakemuffins med chokladganache, krispig choklad och flingsalt 12
Våra goda kladdkakemuffins med chokladganache, krispig choklad och flingsalt är en dröm för chokladälskaren – en muffin med extra allt! Kombinationen av olika texturer och den perfekta balansen mellan sötma och sälta gör varje tugga till en njutning. En lyxig liten dessert som passar lika bra till fest som till en lyxigare fikastund!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
-
Kladdkakemuffins
- 150 g Smör
- 3 dl Socker
- 1/2 dl Kakao
- 2 dl Vetemjöl
- 1/2 tsk Vaniljpulver
- 1 krm Salt
- 3 Ägg
-
Chokladganache
- 1 1/2 dl Vispgrädde
- 25 g Smör
-
Topping
- 28 g Daim
- Flingsalt
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Sätt ugnen på 180°.
- Lägg muffinsformar i en muffinsplåt.
- Hacka chokladen grovt och smält långsamt i en kastrull tillsammans med smöret. Låt svalna.
- Blanda samman alla torra ingredienser.
- Blanda ner smör och rör ner ett ägg i taget. Lägg smeten i formarna. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
- Gör under tiden ganache genom att hacka chokladen grovt och låt smälta långsamt i en kastrull tillsammans med grädde och smör. Låt ganachen svalna något och bred eller spritsa den på toppen av muffinsen.
- Hacka daim och strö på tillsammans med lite flingsalt.
Tips
Du hittar fler recept på muffins här.