Pannkakor med nougat, banan, nötter och chokladsås 6
Ge dina pannkakor en uppgradering och toppa med ODENSE Nougat, skivade bananer, hackade nötter, ODENSE Chokladsås och en kula glass. Det blir knappast bättre! Prova själv!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 6 personer
-
Crepes
- 2 Ägg (stl. L)
- 25 g Florsocker
- 0,50 tsk Salt
- 2,50 dl Mjölk
- 0,50 ekologisk Apelsin (rivet skal och saft)
- 150 g Vetemjöl
- 30 g Smör (smält)
-
Fyld
- 2 Bananer
- 50 g Hasselnötter (rostade)
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Vispa ihop ägg, florsocker, salt, mjölk, apelsinskal och saft av apelsin.
- Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och vispa tills smeten är utan klumpar.
- Rör ner smält smör i smeten och låt vila i 30 minuter.
- Värm upp en panna (Ø24 cm) och stek tunna pannkakor tills de är gyllene på båda sidor.
- Lägg upp på tallrik och lägg på nougat, skivad banan och hackade nötter på din pannkaka och rulla ihop.
- Toppa med chokladsås och servera med en kula vaniljglass.
Tips
Pannkakorna är lämpliga att frysa in.
Hitta alla recept på läckra pannkakor och våfflor här.