Påskägg med nougatcrunch 10
Himmelskt goda påskägg som är så enkla att göra att alla i familjen kan vara med. Mandelmassa och nougatcrunch är en superbra kombo som verkligen lyfter smakerna.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
- 50 g brända Mandlar
-
Dekoration
-
Lite smält ODENSE Vit Choklad 200 g
- Lite finhackad bränd Mandel
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Hacka de brända mandlarna grovt. Blanda dem med nougat, och rulla massan till 10 små kulor. Lägg dem i frysen i 20-30 minuter, eller tills de är frysta.
-
Dela mandelmassan i 10 bitar, och platta till dem lite lätt. Forma dem om den iskalla nougatmassan som påskägg, och lägg dem på bakplåtspapper.
-
Täck äggen med tempererad choklad. Fyll en liten spritspåse eller en fryspåse med den smälta vita chokladen. Klipp ett litet hål, och gör mönster på äggen. Strö över lite hackade brända mandlar innan chokladen stelnat.
-
Låt chokladen sätta sig och servera sedan kylskåpskalla.
Tips
Här hittar du alla våra påskrecept.