Pavlova med sommarbär 8
Pavlova är sommarens dessert! Denna pavlova består av en marängbotten toppad med vispad grädde, säsongens bär och ODENSE Kolasås. Den är inte bara otroligt vacker utan vår pavlova är oemotståndligt god också! Prova själv! Du hittar receptet nedan.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
- 1 dl Äggvita
- 0,50 tsk Ättika
- 150 g Florsocker
- 2,50 dl Vispgrädde
- 500 g Bär
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Sätt ugnen på 150° C.
- Vispa äggvitor, ättika och hälften av florsockret till ett fast skum. Vispa ner resten av florsockret.
- Riv mandelmassan och vänd ner i marängsmeten. Klicka ut marängen till ett stort berg(en diameter på 20-25cm är lagom) på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 30-40 minuter i 150° C tills den är lite seg i mitten. Låt svalna på ett galler.
- Dekorera med vispad grädde och färska jordgubbar. Avsluta med att pudra över lite florsocker och ringla över ODENSE Kolasås.