Chokladrulltårta med nougatkräm 8
Rulltårta är en riktig klassiker som har avnjuts runt om i världen i hundratals år. Och vi förstår varför! För vem älskar inte en saftig sockerkaka med en len kräm i mitten?
Receptet här består av en sockerkaksbotten med kakao som rullas ihop med en fyllning av mjuk nougatkräm. Till sist dekoreras rulltårtan med fina spritsade toppar av nougatkräm och ODENSE Choko Karamel-kulor. En perfekt dessert för både barn och vuxna!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
-
Chokladrulltårta
- 4 Ägg
- 120 g Socker
- 40 g Vetemjöl
- 40 g Kakaopulver
- 1 tsk Bakpulver
- Lite Socker
-
Nougatkräm
- 225 g rumstempererat Smör
-
Dekoration
- Färsk Mynta
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Chokladrulltårta
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa ihop ägg och socker poröst med stavmixer (ca 10 min.).
- Blanda vetemjöl, kakaopulver och bakpulver och sikta försiktigt ner blandningen i äggblandningen.
- Vänd ihop smeten med en slickepott tills smeten är jämn. Detta måste göras försiktigt, då den vispade luften helst inte ska röras ut.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda botten i 8-10 minuter, tills den är gyllene på ytan.
- Vänd ut sockerkaksbotten på en bit bakplåtspapper beströdd med socker. Dra av den översta biten bakplåtspapper som botten bakats på. Lägg en fuktig kökshandduk över kakan och låt den svalna.
Nougatkräm
- Skär nougaten och smöret i tärningar och lägg bitarna i en skål. Vispa ihop med elvisp till en luftig kräm.
Montering
- Bred försiktigt ut 2/3 av nougatkrämen ovanpå sockerkaksbotten och rulla ihop den hårt. Lägg upp rulltårtan på en tallrik.
- Fördela resten av nougatkrämen i en spritspåse med tyll. Dekorera tårtan med små toppar och garnera med ODENSE Choko Karamel och myntablad.
- Om möjligt, ställ rulltårtan i kylen några timmar fram till servering.
Tips
Förvara rulltårtan i kylen så håller den sig i flera dagar.