Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 11 recensioner

Clafoutis med hallon och vit choklad 8

Clafoutis är en klassisk fransk kaka som liknar en lyxigare ugnspannkaka och som traditionellt fylls med olika frukter och bär. Vi har gett vår version en extra somrig twist genom att använda hallon. Här toppar vi den även med härligt len vit choklad. Du hittar receptet nedan!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

  • Clafoutis

  • 50 g Smör
  • Smör till formen
  • 1 Vaniljstång
  • 75 g Socker
  • 100 g Vetemjöl
  • 0,25 tsk Flingsalt
  • 4 Ägg
  • 2 dl Mjölk
  • 400 g Hallon
  • Dekoration

  • 1 msk Socker till garnering
  • Vispad grädde

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret i en liten panna.
  3. Smöra en ugnsfast form.
  4. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i sockret.
  5. Grovhacka chokladen.
  6. Blanda vetemjölet med socker, vaniljsocker och flingsalt.
  7. Vispa ner äggen och rör om växelvis med mjölken. Tillsätt det smälta smöret och den grovt hackade chokladen.
  8. Bred ut smeten i den smorda ugnsformen. Fördela hallonen ovanpå och strö över lite socker.
  9. Grädda kakan i ca. 10 min i 200°C, varefter du sänker temperaturen till 180°C och gräddar i ytterligare ca. 20 min, tills kakan fått färg.
  10. Strö över den nygräddade clafoutisen med lite socker och servera den gärna med lättvispad grädde.

Produkter i receptet