Crème brûlée med vit choklad 8
Vår otroligt goda crème brûlée med vit choklad är en ljuvlig twist på den klassiska desserten, där den lena vaniljkrämen får extra djup och sötma från ODENSE vit choklad. Under det knäckiga, karamelliserade sockerskiktet döljer sig en len och fyllig vaniljkräm som smälter i munnen. Kombinationen av den spröda ytan och den silkeslena fyllningen gör varje sked till en njutning – en klassisk dessert som är både lyxig och oemotståndligt god!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 st
- 5 dl Vispgrädde
- 1 1/2 dl Mjölk
- 1 tsk Vaniljpulver
- 7 Äggulor
- 1/2 dl Socker
-
Topping
- 5 msk Socker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Sätt ugnen på 150°.
- Häll grädde och mjölk tillsammans med vanilj i en kastrull och låt koka upp. Ta bort från värmen.
- Hacka chokladen och lägg i för att smälta.
- Rör samman äggulor med socker. Rör sen ner i grädden. Häll upp i ugnsfasta portionsformar. Ställ dem i en långpanna och häll kokande vatten runt om som ett vattenbad.
- Ställ in i ugnen i 45 minuter. Ta ut, låt svalna och ställ in kylen i ca 40 minuter eller tills de ska serveras.
- Häll på tunt lager med socker och bränn av med en liten gasolbrännare. Häll på lite socker till och bränn igen. Upprepa tills du har en gyllene och krispig topp.
Tips
Du hittar fler ljuvliga desserter här.