Mazarinpaj med jordgubbar 6
Imponera på dina sommargäster med en mazarinpaj med färska jordgubbar! Med en frasig mördegsbotten, ljuvlig kräm av mandelmassa, len mörk choklad och massor av färska jordgubbar ger dig och dina gäster en smaksensation i varje tugga. Pajen kan också serveras ihop med vaniljglass, vispgrädde eller creme fraiche som tillbehör.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 6 personer
-
Mördeg
- 200 g Vetemjöl
- 75 g Florsocker
- 100 g Smör
- 1 Ägg
-
Fyllning
- 75 g Socker
- 100 g rumstempererat Smör
- 2 små Ägg
- 50 g Mandlar
-
Garnering
- 300 g Jordgubbar
- Ev. Penséer, ätbara och
- Mynta
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Mördeg
- Blanda vetemjöl med florsocker och smula ner smör i blandningen.
- Tillsätt ägg och knåda ihop degen, slå in degen i plastfolie och ställ i kylen i ca. 1 timme.
- Sätt på ugnen på 180°C varmluft.
- Smörj en pajform och tryck ut degen väl mot kanten och nagga degen med en gaffel.
- Grädda pajbotten i ca. 15 minuter.
Fyllning
- Riv mandelmassa grovt och rör ihop med socker, smör och ägg.
- Hacka mandlar grovt och vänd ner i krämen.
- Bred ut krämen i det bakade pajskalet och grädda i ytterligare 15-20 minuter tills den fått färg.
- Låt svalna.
Garnering
- Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i tunna skivor.
- Smält chokladen i en skål över vattenbad och bred över pajen.
- Toppa med jordgubbar och dekorera ev. med små vackra ätbara sommarblommor och mynta.