Prinsessrulltårta 10
Upptäck Prinsessrulltårtan – en smidig och festlig variant av den älskade prinsesstårtan! Perfekt att baka när du ska bjuda många, oavsett om det är till påsk, studentfirande eller en lyxig helgfika. Denna rulltårta är enkel att förbereda och har en härligt lätt och syrlig smak tack vare färskosten. En garanterad succé på fikabordet!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
-
Rulltårta
- 3 st Ägg
- 1,50 dl Socker
- 1,50 dl Vetemjöl
- 0,50 dl Majsstärkelse
- 2 tsk Vaniljsocker
- 1,50 tsk Bakpulver
- Socker till plåten
-
Fyllning
- 2 dl Hallonsylt
- 25 g Rumstempurerat Smör
- 1,50 msk Florsocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 200 g Färskost
- 2 msk Vispgrädde
-
Garnering
- 2 dl Vispgrädde
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Rulltårta:
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna.
- Vispa ägg och strösocker fluffigt.
- Blanda vetemjöl, majsstärkelse, vaniljsocker och bakpulver i en annan skål. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd runt till en jämn smet.
- Bred ut smeten på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen ca 4-5 minuter.
- Strö ut socker på ett annat bakplåtspapper.
- Vänd upp botten på sockret. Dra av papperet och lägg tillbaka,
så att botten inte torkar. Låt svalna.
Fyllning:
- Bred hallonsylt över botten. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker, tillsätt färskost och vispa ihop. Vispa i grädde.
- Spritsa ut fyllningen och bred ut den över botten med en palett. Rulla ihop och lägg skarven neråt.
Garnering:
- Vispa grädde och bred över rulltårtan. Täck med marsipan och kantskär.
- Pudra över florsocker. Garnera med små marsipanrosor som du kan fästa i lite vispad grädde.
Tips
Se hur du gör egna marsipanrosor! Tips är att använda det rosa marsipanlocket, för att smidigt stansa ut marsipanen till runda cirklar och sedan forma.