Marsipanrosor
Använd 400 g marsipan till ca 9 marsipanrosor.
Använd figurmarsipan i önskad färg eller använd karamellfärg till att färga marsipanen i den nyans du vill ha.
Rulla ut marsipanen i en tunn rulle och skär av små bitar. Börja med att göra en liten kägla/droppe som ska vara mitten av rosen.
Tryck ut de små marsipanbitarna till blad mellan två bitar plast. Bladen ska vara tunnare på ena sidan.
Fäst det första bladet på mitten av droppen med den tunna sidan av bladet uppåt. |
Fortsätt med att sätta blad runtom tills rosen har önskad storlek. |
Böj ut kanterna på bladen mot de yttre bladen. |
Rulla rosen mellan fingrarna så du får ett bra avslut undertill och kan skära bort överflödig marsipan. |
Så, nu är din ros klar! |
Titta gärna på videon som visar hur du gör riktigt fina marsipanrosor. Det går lika bra att använda figurmarsipan som att blanda mandelmassa med florsocker och honung.