På samma sätt som 1909 när Odense Marcipan startade sin tillverkning, så använder man idag särskiljt utvalda mandlar, som blir rengjorda och malda i stenvalsar, tillsammans med socker. Detta gamla hantverk lever fortfarande kvar och garanterar dig en utsökt Mandelmassa/Marsipan med en grov struktur och ren, fyllig sötma av mandlar. En smak som ingen annan mandelmassa kan erbjuda.
Kvalitet
Kvalitet skapar ett gott renommé
- Och som en av världens största tillverkare av mandelmassa och marsipan är Odense Marcipan stolta över att leverera en hög och jämn kvalitet. Kvaliteten är BRC-certifierad, vilket är din garanti för jämn och kvalitet varje gång du köper en produkt från Odense Marsipan. Nedan får du en inblick i produkter som används för att göra mandelmassa och marsipan.
Söta kaliforniska mandlar
90 % av de mandlar som används till Mandelmassan/Marsipanen kommer från Kalifornien, världens största producent av mandlar. Mandlarna kommer från ett begränsat område från Bakersfield i syd till Chico i Nord. De sista 10 % av mandlarna kommer från Spanien, Australien och Marocko
Bittra aprikoskärnor
De bittra aprikoskärnorna kommer främst från Kina. De kommer dock från en helt annan frukt än de aprikoser som vi är vana vid att äta här hemma. Aprikoserna växer vilt i bergen och kärnorna från aprikoserna plockas av herdar och bönder som levererar dem till större företag som bryter kärnorna, rensar och paketerar dem. Utanför Kinas gränser är Odense Marcipan den största köparen av aprikoskärnor.