Vetebullar med chokladfyllning 12
Söta vetebullar med fyllning av mandelmassa och krämig choklad. Njut av dessa läckra bullar och låt dig förföras.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
- 1 Kron Jäst för söta degar
- 5 dl Mjölk
- 1 tsk Salt
- 1 dl Socker
- 150 g Smör , rumstempererat
- 1,50 tsk Kardemumma, stött
- 15 dl Vetemjöl special
-
Fyllning
- 100 g Smör , rumstempererat
-
Garnering
- 1 Ägg
- Pärlsocker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Blanda smör och mjölk i en gryta och värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölk/smörblandningen och rör försiktigt till jästen är upplöst.
-
Tillsätt salt, strösocker, kardemumma. Rör ner mjölet, lite i taget, tills du får en smidig konsistens på degen. Låt jäsa under bakduk i 30-40 min.
-
Ta upp degen på mjölat bord, bearbeta den med händerna och dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 1-1.5 cm tjock.
-
Bred ett lager av det rumsvarma smöret på plattorna, strö över den rivna mandelmassan, och den finhackade chokladen. Rulla ihop och skär i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg i bullformar och låt jäsa ca 45 min. Sätt ugnen på 225°C.
-
Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 min.
Tips
Testa också våra lyxiga kanelbullar och vetebullar med sötsyrliga blåbärsfyllning.