Kusliga kulor 20
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- 400 g Kaka (gärna rester från chokladkaka, sandkaka eller muffins)
- 1 msk Färskost
- 2 tsk Romessens
-
Dekoration
- Lakritssnören
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Smula sönder kakan i en skål eller använd en matberedare och blanda med mandelmassa, smält choklad (spara 25 gram till steg 2) och färskost t.ex. Philadelphia. Rör samman till en fast massa och smaksätt med romessens. Ställ in kakmassan i kylskåp tills den är fast och rulla sedan till kulor. Nu har du en pop-cake!
-
Doppa spetsen av en träpinne i smält choklad och stick in den i kulan. Placera pinnarna i en oasis eller i en kopp med socker och ställ in dem i kylskåpet tills chokladen har stelnat så att kulan sitter ordentligt fast på pinnen
-
Doppa kulan i smält choklad och rulla dem så att överskottet rinner av innan du sätter tillbaka pinnen i oasisen eller i koppen med socker. Dekorera kulorna så mycket halloweenaktigt du bara vågar!!!
-
Spindlar: Strössla popcaken med lakritsströssel innan chokladen stelnar och gör tre hål med ett litet träspjut på båda sidorna. Stick in bitar av lakritssnören i hålen som ben och sätt dem att stelna på en lite bakplåtspapper.
Tips
Om du använder Odense äkta choklad bör du temperera chokladen, se hur man gör under Tips och trix