Ischokladsandwich 20
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
Ischoklad
- 200 g Kokosfett
-
Sandwichrån
- 0,50 dl Socker
- 2 små Äggvita
- 1 Apelsin , rivet skal (ekologisk)
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Gör ischokladen så här: Hacka ner chokladen i mindre bitar. Smält kokosfettet och slå det över chokladen. Blanda väl. Lägg plastfolie i botten på en rektangulär plastskål. Häll över smeten i skålen, ca 1 cm tjockt. Ställ formen i kylen.
-
Gör sandwichrån så här: Blanda mandelmassa, socker och apelsinskal. Tillsätt äggvitan försiktigt så det inte blir några klumpar. Skär ut en schablon från ett hårt papper och använd som mall. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Använd mallen och fyll i massan med en kniv eller slickepott. Baka på 150°C tills rånen blivit gyllenbruna. Låt kallna. Skär upp ischokladen i rektanglar med en varm kniv. Placera ett rån på varje sida om ischokladen som en sandwich.