Nougat- & kanelglasspinnar 12
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
- 3 st Äggvita
- 120 g Florsocker
- 4,50 dl Vispgrädde , lättvispad
- 1 tsk Kanel , malen
-
Till garnering
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Blanda äggvita och florsocker och värm det till ca 50°C. Vispa med elvisp till en maräng.
-
Smält Odense Nougat och blanda ner kanelen. Vänd ner nougaten i marängen och tillsätt grädden.
-
Häll upp smeten i en form med plastfilm i botten i ett ca 1 cm tjockt lager. Ställ in formen i frysen.
-
När glassen frusit, stick ut med små pepparkaksformar t ex hjärtan eller stjärnor och sätt sedan ihop dem två-och-två på en platt pinne och ställ tillbaka i frysen.
-
Doppa i smält choklad och låt stelna innan servering.