Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Nougat- & kanelglasspinnar 12

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Blanda äggvita och florsocker och värm det till ca 50°C. Vispa med elvisp till en maräng.
  2. Smält Odense Nougat och blanda ner kanelen. Vänd ner nougaten i marängen och tillsätt grädden.
  3. Häll upp smeten i en form med plastfilm i botten i ett ca 1 cm tjockt lager. Ställ in formen i frysen.
  4. När glassen frusit, stick ut med små pepparkaksformar t ex hjärtan eller stjärnor och sätt sedan ihop dem två-och-två på en platt pinne och ställ tillbaka i frysen.
  5. Doppa i smält choklad och låt stelna innan servering.

Relaterade recept

Produkter i receptet