Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
60 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Panaforte 40

Kryddigt och smarrigt – perfekt till kaffet.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 40 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Smält honung och socker i en kastrull, och ta bort kastrullen från värmen.
  3. Hacka chokladen och skär nougaten i bitar. Lägg choklad och nougat i kastrullen och smält långsamt tillsammans med den varma honungsblandningen.
  4. Rör ner vetemjöl, kanel, hasselnötter, pistagenötter och finrivet skal från 2 apelsiner.
  5. Ta en form med avtagbara kanter och klä den med bakplåtspapper.
  6. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter.
  7. Låt svalna innan du skär i bitar.

Tips

Sikta gärna lite florsocker över den färdiga kakan på äkta
italienskt vis.

Relaterade recept

Produkter i receptet