Panaforte 40
Kryddigt och smarrigt – perfekt till kaffet.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 40 st
- 100 g Hasselnötter
- 100 g Pistagenötter , osaltade
- 2 tsk Kanel , malen
- 1 dl Vetemjöl
- 0,75 dl Honung
- 0,25 dl Socker
- 2 Apelsiner , finrivet skal
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 150°.
-
Smält honung och socker i en kastrull, och ta bort kastrullen från värmen.
-
Hacka chokladen och skär nougaten i bitar. Lägg choklad och nougat i kastrullen och smält långsamt tillsammans med den varma honungsblandningen.
-
Rör ner vetemjöl, kanel, hasselnötter, pistagenötter och finrivet skal från 2 apelsiner.
-
Ta en form med avtagbara kanter och klä den med bakplåtspapper.
-
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter.
-
Låt svalna innan du skär i bitar.
Tips
Sikta gärna lite florsocker över den färdiga kakan på äkta
italienskt vis.