Mandelkaka med mandelmassa 14
Här hittar du receptet på en läcker mandelkaka täckt av mandelflingor som passar perfekt till en kopp kaffe i goda vänners lag.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 14 personer
- 250 g Smör
- 250 g Socker
- 5 Ägg
- 125 g Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 50 g Mandelspån
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Rör ihop smör, socker och mandelmassa tills du får en mjuk och krämig smet. Vispa ner äggen ett i taget och rör om ca. 1–2 min per ägg. Sikta ner mjöl och bakpulver i degen och rör om.
- Lägg degen i en smord springform, ca. 22 cm i diameter. Strö över mandelflingorna och grädda kakan ca. 1 timme i 160°C. Stick ner en gaffel/tandpetare i kakan - om ingen deg fastnar är kakan klar. Låt svalna på galler och skär i bitar.
- Servera kakan som den är eller tillsammans med färsk frukt och en kula glass.
Tips
Kakan kan även dekoreras med färska bär eller frukt skuren i små bitar, samt lite strösocker, innan den sätts in i ugnen och gräddas.