Kladdkaka grundrecept 10
En kladdig kladdkaka är väl bland det godaste som finns? Här med en perfekt balans mellan en mjuk, kladdig insida och en lätt knaprig yta. Med rik smak av choklad och en hint av vanilj är den lika enkel att baka som den är oemotståndlig att äta. Den serveras allra bäst med en klick grädde eller en skopa vaniljglass, och är en garanterad favorit på fikabordet!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
- 100 g Smör
- 2 Ägg
- 3 dl Socker
- 2 tsk Vaniljpulver
- 1,50 dl Vetemjöl
- Smör till formen
- Ströbröd till formen
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 150°.
-
Smöra och bröa en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
-
Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
-
Rör ner socker, vaniljsocker och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Blanda ner mjölet i smeten. Häll den i formen.
-
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter beroende på hur kladdig/seg du vill ha den.
-
Ta ut kladdkakan och låt svalna.
Tips
OBS! Kladdkakan på bilden är bakad med dubbel sats av receptet, därav skuren i 16 bitar.
Fler grundrecept hittar du här.